Honungsrostade mandlar med kardemumma och kanel i ugn
Här har du ett recept som inte innehåller en massa tillsatt socker, dvs du kan med gott samvete toppa din morgongröt med dessa rostade mandlar, eller bara äta som snacks.
Om du en kväll har 20 minuter över och känner att du vill unna dig något gott till filmen eller annat kvällsmys, passar dessa honungsrostade mandlar med kanel och kardemumma perfekt.
Ingredienser:
- 200 gram sötmandel, hel med skal
- 1 msk honung
- 1 msk vatten
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
Sätt i gång ugnen på 175 grader, ta därefter fram en skål (stor nog att få plats med nötterna senare). Blanda ihop alla ingredienser förutom nötterna i skålen, blanda därefter i mandlarna. Du kan med fördel ta hälften av mandlarna först så att du kan se till att alla täcks av blandningen. Lägg sedan i resterande mandlar och rör runt så att alla mandlar blir täckta.
Bred ut mandlarna på en plåt (ta gärna en så stor långpanna som möjligt, eftersom mandlarna inte skall ligga tätt ihop) och sätt in den i mitten av ugnen. Rör runt i mandlarna efter halva tiden så att de inte fastnar i varandra.
Efter 10-12 minuter är mandlarna färdiga. Låt mandlarna svalna helt.
Nu är det bara att sätta dig i soffan och njuta.