SVENSKTILLVERKAD LAKRITS

När du njuter av lakrits hemma i soffan kan du vara säker på att du är i sällskap av några av historiens mest välkända storheter. UPPTÄCK VÅR LAKRITS

Gjord på äkta lakritsrot

Egyptiska faraos kan ha knaprat lakrits redan för 4000 år sedan. Det sägs att Julius Caesar, Alexander den Store och Hannibal gav sina soldater lakrits på grund av dess törstsläckande egenskaper. Även Buddha själv skall ha smaskat i sig lakrits när han inte satt under Bodhi-trädet för att bli upplyst.

Vi ska inte tråka ut dig…

…med hela processen från rot till bord (den innefattar att gräva upp lakritsplantan, skära av en del av de meterlånga rötterna och sätta tillbaka resten i jorden för att den skall kunna växa vidare, koka och soltorka den skördade delen, mala och göra en koncentrerad rålakritsmassa).

För att göra den ännu godare finns det även varianter där vi dragerar lakritsen med äkta Belgisk choklad, mums…

Lakrits är inte vilken produkt som helst

Vi är inte heller kvalificerade för att säga huruvida det stämmer att lakrits hjälper mot både halsont och magbesvär, är antiinflammatoriskt och blodförtunnande eller om gravida kvinnor som äter mycket lakrits föder smartare barn.

Däremot tjatar vi mer än gärna hål i huvudet på dig med hur god vår svensktillverkade lakrits är. Ät den som den är eller dragerad i choklad. Använd den som tilltugg eller mixa ner den i efterrätten.

Är du också en nötfreak?
Följ oss i så fall i sociala medier.

Adress:
Tropic Snacks
Box 167
233 23 Svedala

Telefon:
Tel 040 - 631 63 10

Telefontider:
Vardagar mellan kl 08.00-16.30
Lunch 12:oo - 12:30