Kycklinggryta med soltorkade tomater
Ett recept på soltorkade tomater du bara måste testa.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 kycklingfileer
- 10 soltorkade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1⁄2 röd chili
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad oregano
- 3 dl vatten
- 2 kyckligbuljongtärningar
- 2 1⁄2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl riven parmesan
- Knyte Sparris
- 50 g Pinjenötter från Tropic Snacks
- salt
- peppar
Lägg i innan servering:
Halverade körsbärstomater och 3 tsk torkad basilika
Så här gör du (tar ca 30 minuter):
- Värm ugnen till 180 grader.
- Fräs tunt skivad kyckling i olja tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i olja i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan och oregano och häll i vatten, buljongtärningarna, grädde, parmesanosten och 25 g pinjenötter. Låt det sjuda 5 minuter.
- Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
- Dela körsbärstomaterna i halvor.
- Stek sparrisen i smör och tillsätt resterande pinjenötter, toppa med salt.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera grytan direkt med pasta.