Valnötter i smördegspaket

Ingredienser

2-3 äpplen (beroende på storlek)
4 msk smör
3 msk socker
1 tsk kanel
60 g valnötter (krossas i handen)
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
1 ägg (för penslingen)
Florsocker (pudras över)

Sätt ugnen på 200°C, och tina smördegsplattorna under tiden du gör resten (får ej tina för mycket).

Skala äpplena och skär ner dom i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna, och lägg i smöret. Lägg därefter i äppleklyftorna i den medelvarma stekpannan i 3 - 4 minuter (de skall bli lite mjuka). Blanda ner socker och kanel, och vänd sedan ner valnötterna, kokosflingorna samt vaniljsockret. När detta är klart låter du allt svalna i stekpannan.

Under tiden är det dags att dela smördegsplattorna på mitten och kavla ut dem lite för att få större plattor (enklare att vika dem sedan). Fördela den avsvalnade blandningen från stekpannan på de utkavlade plattorna, pensla kanterna runt fyrkanten med ett vispat ägg. Vik därefter ihop till en trekant och tryck ihop kanterna med en gaffel. 

Om du lägger för mycket fyllning i plattorna kan det bli svårt att vika ihop dom snyggt. Prova därför gärna på en innan du fyller allihopa.

Nu är det dags för bakningen. Placera alla paketen på en plåt med bakplåtspapper, och pensla därefter med resten av det vispade ägget ovanpå paketen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Nu kommer vi till det svåraste momentet, vi måste vänta tills de svalnat innan vi pudrar över florsockret.

Lycka till och njut nu av denna desserten.