Kycklinggryta med soltorkade tomater

Ingredienser (4 portioner):

4 kycklingfileer
10 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1⁄2 röd chili
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
3 dl vatten
2 kyckligbuljongtärningar
2 1⁄2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan
Knyte Sparris
50 g Pinjenötter från Tropic Snacks
salt
peppar


Lägg i innan servering:
Halverade körsbärstomater och 3 tsk torkad basilika

Så här gör du (tar ca 30 minuter):

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Fräs tunt skivad kyckling i olja tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Lägg över i en ugnsform.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i olja i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan och oregano och häll i vatten, buljongtärningarna, grädde, parmesanosten och 25 g pinjenötter. Låt det sjuda 5 minuter.
  4. Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
  5. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  6. Stek sparrisen i smör och tillsätt resterande pinjenötter, toppa med salt.
  7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera grytan direkt med pasta.