Valnötter i smördegspaket

Ett friskt och gott dessert recept som kan avsluta fredagsmiddagen på ett alldeles underbart sätt.

Läs mer

Olika sorters nötter har olika sätt att boosta vår kropp.

I bland vill andra små kraftpaket också kalla sig för nötter, trots att de egentligen inte är det. Till exempel jordnötter som faktist inte en nöt utan en baljväxt. Alltså en ärta. Pinjenöten - som är så god att göra pesto av - är släkt med senap och solrosen och räknas som ett frö. Det skulle man kunna räkna ut, så pytteliten som den är. Men varför skall vi dela upp? Alla som vill borde få kalla sig nöt! 

Läs mer

Mandelsmör - Så här gör du ditt eget hemma

Mandelsmör är makalöst gott! Men smakar det så kostar det, kilopriset på mandelsmör i butik kan få många att tänka om. Som tur är så är det väldigt enkelt att göra ditt eget mandelsmör! 

Läs mer

Overnight Oats - recept på världens bästa kallgröt!

Om du är typen som inte spenderar för lång tid i köket på morgonen så är Overnight Oats - eller kallgröt på svenska - ett superbra frukostalternativ. Dessutom hamnar den definitivt på den nyttiga sidan av frukostskalan. Den tar inte mer än ett par minuter att svänga ihop kvällen innan, på morgonen är det bara att öppna locket och äta.

Läs mer

Mandelmjölk - recept för att göra egen mandeldryck

Mandeldryck är ett jättebra substitut för den som inte kan eller vill använda vanlig mjölk. Det finns att köpa i de flesta matvarubutiker, men det går superenkelt att göra egen och väldigt god mandelmjölk hemma. Oftast blir den krämigare och med mer smak än den butiksköpta.

Läs mer

14 smaker med lakrits som gör succé i butikerna

Vår Lakrits Generation kunde inte få en bättre lansering, varorna har nästan tömts fortare än vi hinner fylla på.

Läs mer

Tropic Snacks stödjer Prostatacancerförbundet!

Under tre månader, april till juni, kommer en del av intäkterna från varje kilo som säljs gå till forskning kring prostatacancer. Vi samarbetar med Ica i Skåne och en mängd andra företag!

Läs mer

Honungsrostade mandlar med kardemumma och kanel i ugn

Om du en kväll har 20 minuter över och känner att du vill unna dig något gott till filmen eller annat kvällsmys, passar dessa honungsrostade mandlar med kanel och kardemumma perfekt.

Läs mer

Rostade hasselnötter - supersnabbt supersnacks!

Att rosta en nöt kan oftast göra att smaker helt och hållet förändras. En rostad favorit bland många är hasselnöten. Det enda du behöver är hasselnötter och en ugn! 

Läs mer